Vi mødes en 12-15 stykker i Sognehuset, taler om en roman og spiser ost.

 

Læsekredsen mødes den 19. september og vi skal læse ”Løvetæmmeren” af Camilla Läckberg.

Det er en krimi som er lige før ”Heksen”

 

Læsekredsen mødes den 24. oktober og vi skal læse: ”Det ensomme hjerte” af Buk-Swienty

Det er en af Buk-Swientys historiske romaner. Den nyeste, om 1. verdenskrig. Om en dansk soldat syd for grænsen.

 

Læsekredsen mødes den 21. november og vi skal læse: ”Niksen” af Natan Hill . En amerikansk slægtsfortælling.

Nathan Hill debuterer med denne mastodont af en roman, og bogen er både stor i omfang og tematik. De seneste 50 års amerikanske historie udrulles for læseren. Udover det historiske, det politiske og det samfundsmæssige får man også serveret barndomsskildringer, menneskelige relationer og livsforståelse. En fornem litterær bedrift, som leder tankerne hen på på forfattere som John Irving, Jonathan Franzen og Donna Tartt. Bogen er morsom, satirisk, tankevækkende, gribende, vidende og meget mere.
Handlingen er centreret om Samuel Anderson. Han er en nogle og 30- årig litteraturprofessor, der lever et tomt og indholdsløst liv med et arbejde, der keder ham, en forfatterdrøm, der aldrig rigtig er blevet til noget og med noget nær ingen social kontakt. Han trives kun i computerspillets fantasiverden. Da Samuel var elleve år, forlod hans mor pludselig ham og faderen uden nogen forklaring, og Samuel er i virkeligheden aldrig kommet sig over dette svigt og den manglende forklaring.
Her over tyve år senere dukker hans mor pludselig op i nyhederne, efter at hun har kastet sten mod en kommende præsidentkandidat, og i medierne optræder hun nu pludselig som ”hippie terroristen” med en bagrund som både aktivist og prostitueret. Samuel kan overhovedet ikke genkende dette billede af sin mor, der så vidt han ved, var en helt almindelig pige fra Iowa, der giftede sig med sin ungdomskæreste, og han beslutter nu, at han vil grave i familiens historie for at finde frem til sandheden.

 

Hvis du er interesseret i at være med, kontakt sognepræst Kristina Nilsson 61626099